AZ AGRI-CORN KFT. MUNKAVÁLLALÓINAK KÉPZÉSE

– projekt azonosító száma : GINOP-6.1.6-17-2018-00903
– a szerződött támogatás összege: 24 635 794 Ft
– a támogatás mértéke (%-ban): 100 %

– A hatékonyan működő csapat – motivációs képzés,
– IKT – Információs és kommunikációs technológiák,
– Üzleti kommunikációs tréning,
– Projektmenedzsment,
– Stratégiai vezetők továbbképzése,
– Tisztítás-technológiai szakmunkás OKJ,
– Száraztészta gyártó
– Molnár OKJ,
– Földmunka, rakodó és szállítógép kezelő,
– Emelőgépkezelő – targonca,
– Emelőgépkezelő kivéve targonca,
– Kazánkezelő (2-12t/h) OKJ

2021. május 5.

A vállalkozás csak úgy tud sikeresen működni, ha a vállalkozás munkatársai folyamatosan naprakész információval rendelkeznek, figyelik a jogszabályi változásokat, előírásokat és képzéseken vesznek részt. Vállalkozásunknak 36 fő állandó alkalmazottja van, de további bővítéseket tervezünk. Munkavállalóink számára belső eligazítást, belső képzést tartunk, ezeket a jövőben is folytatjuk, hiszen nem csak a naprakész információk, és a minőségi munkavégzés miatt, hanem a motiváció miatt is fontos, hogy minél több hozzáadott értéket tudjunk nyújtani az alkalmazottaknak. A jelenlegi támogatási kérelemben megvalósuló képzések után is szeretnénk biztosítani a munkavállalóinknak a továbbképzési lehetőségeket. A korszerű szakmai ismeretek hozzájárulnak a vállalkozás versenyképességének megtartásához, folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítva ez által a vállalkozásnak. Mindez hozzájárul a vállalkozás hosszú távú eredményességéhez. A vállalkozás a fejlesztés hatására növelheti a munkavállalóinak létszámát.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE

2021 Március 26.
Napelemes Rendszer Telepítése az AGRI-CORN KFT telephelyén.

Az AGRI-CORN Kft. Monostorpályi telephelyén fejlesztést valósít meg. A program a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 79.769.448,- Ft támogatás segítségével.

– a támogatás mértéke (%-ban): 55%

Az AGRI-CORN KFT  gyártása során felhasznált elektromos áram szükségletét részben tudja fedezni jelen beruházással létrajövő 540KW teljesítményű fotovoltaikus rendszerrel.

VERSENYKÉPESSÉG NÖVELÉSE

2019. November 07.

Az AGRI-CORN Kft. 12.057.590 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el (támogatási intenzitás 50%) a „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” pályázati kiíráson. Az élelmiszeripari eszközök beszerzésére irányuló projekt teljes összköltsége 24,11 millió forint. Az AGRI-CORN Kft. innovatív technológia adaptálását eredményező beruházás megvalósítására irányuló GINOP-2.1.8-17-2018-02887 számú és „Az AGRI-CORN Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című projektje 2019. október 25.-én sikeresen zárult.

A fejlesztés célja az AGRI-CORN Kft. termelési kapacitásának bővítése, versenyképességének, erőforrás-hatékonyságának növelése, technológiai felkészültségének javítása adaptív technológiai innováción keresztül. Ennek érdekében a projekt során beszerzésre és beüzemelésre került két korszerű élelmiszeripari berendezés: 1 db. Átfolyásmérő mérleg, ami új eljárás alkalmazását-, és 1 db. Extrudáló berendezés, ami egy új termék létrehozását teszi lehetővé a vállalkozás szintjén. A projekt eredményeként tehát egy új termék és egy új – feldolgozási sorba épített – eljárás jött létre, mely végső soron az Agri-Corn Kft. versenyképességét növeli.

KOMPLEX ÉLELMISZERIPARI TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉS AZ AGRI-CORN KFT-NÉL

2021. Március  16.

Az AGRI-CORN Kft. Monostorpályi székhelyén fejlesztést valósít meg az Irinyi Tervben kiemelt területként szereplő élelmiszeripari ágazatban. A projekt kapcsán megítélt vissza nem térítendő támogatás mértéke 304.791.654 Ft (37%)

Projekt azonosító: GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2018-00102

A fejlesztés célja az AGRI-CORN Kft. termelési kapacitásának bővítése, versenyképességének, erőforrás-hatékonyságának növelése, technológiai felkészültségének javítása. A projekt elvárt hatása a vállalkozás gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának megerősödése, a munkahelyek megtartása.

A társaság élelmiszeripari kapacitásainak korszerűsítését és növelését eredményező, 2022.11.29 napján befejeződött projekt 39 munkahely megtartásához járul hozzá.

TERMELÉSI KAPACITÁS ÉS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉS PROJEKT AZ AGRI-CORN KFT.-NÉL

2021. Március 26.

Befejezés dátuma: 2022.06.10.

Támogatás intenzitása: 45%

Az AGRI-CORN Kft. Monostorpályi székhelyén fejlesztést valósít meg az Irinyi Tervben kiemelt területként szereplő élelmiszeripari ágazatban. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 339,795 millió Ft európai uniós támogatás segítségével.

A fejlesztés célja az AGRI-CORN Kft. termelési kapacitásának bővítése, versenyképességének, erőforrás-hatékonyságának növelése, technológiai felkészültségének javítása. A projekt elvárt hatása a vállalkozás gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának megerősödése, a munkahelyek megtartása.

Ennek érdekében a beruházás keretében gyártókapacitás bővítésre kerül sor, tanácsadási szolgáltatás keretén belül munkavállalói kiértékelési rendszer is kialakításra kerül.

A társaság élelmiszeripari kapacitásainak korszerűsítését és növelését eredményező, várhatóan 2022.06.10-ig megvalósuló projekt 42 munkahely megtartásához járul hozzá.

MŰANYAG EVŐESZKÖZÖK KIVÁLTÁSÁT SZOLGÁLÓ GYÁRTÁSI KAPACITÁS FEJLESZTÉSE AZ AGRI-CORN KFT-NÉL

Az AGRI-CORN Kft. Monostorpályi székhelyén fejlesztést valósít meg.

A szerződött támogatás összege: 299.000.000 Forint

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tervezett/tényleges befejezés dátuma: 2022.12.16.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.13-20-2021-00016

Vállalatunk elsősorban az élelmiszeripar számára állít elő alapanyagot (sörgyártás, kukoricapehelygyártás, reggelizőkásák, gyermektápszerek) de a gyógyszeripar, valamint a kutya és a macskatáp-gyártás is felhasználja termékeinket készítményeiben. Ahhoz, hogy a cég tevékenysége hosszú távon fenntarthatóvá és stabilan jövedelmezővé válhasson további fejlesztésekre van szükség, melyek során a pályázó üzembiztonságát és kapacitását is növelni tudja. Az élelmiszeripari üzem melléktermékeinek teljeskörű hasznosítását tűztük ki célul a körforgásos gazdálkodás elvi célkitűzéseit szem előtt tartva. A tervezett technológiai fejlesztés révén egyszerhasználatos műanyag evőeszközöket kiváltó, hőtartó evőeszközök gyártását tervezzük kialakítani, amelyek még fogyasztható élelmiszernek is minősülnek. A projekt keretében a már jelenlegi kisléptékben gyártható, kész receptúrával rendelkező termékek ipari léptékű gyártását fogjuk megvalósítani.